Omyvatelnost interiérových barev ? Náhrada za "obkladačky" ? Nový ACTIN L

Většině interiérových barev chybí přes řadu důležitých vlastností jako je vyhovující otěruvzdornost, dobré krycí vlastnosti , paropropustnost apod. jedna velmi speciální vlastnost , která poněkud omezuje jejich použití. Touto vlastností je omyvatelnost. Chceme-li interiérovou barvu použít pro velmi namáhané povrchy jako jsou např. sokly podél schodišť, chodby, místnosti se zvýšenou vlhkostí jako kuchyně, koupelny ,sprchy je velmi zásadní ,aby barva , kterou použijeme byla omyvatelná. Pokud je barva pouze otěruvzdorná nelze z jejího povrchu opakovaně omývat špínu a nečistoty, což pochopitelně omezuje její použití v uvedených místech.

Jedním ze způsobů jak tzv. "udělat" z kvalitní interiérové barvy neomyvatelné , barvu plně omyvatelnou je použití interiérového laku ACTIN LI , jako vrchního nátěru. Od roku 2019 označeného jako ACTIN L v provedení lesk nebo polomat.

Nový ACTIN L je extrémně tvrdý bezbarvý lak dosahující po vyschnutí tvrdosti dvousložkových laků . V bezbarvém provedení je určený do interiéru , aplikovatelný na kvalitní interiérové barvy, nejlépe barvy odolné odolné vůči mokrému otěru. Je ředitelný vodou, bez zápachu. Vytváří plně omyvatelný povrch( třída omyvatelnosti 1 dle EN 13300) saténového vzhledu , který má vysokou mechanickou odolnost. Zvýrazňuje barevný podklad - výsledkem jsou bohaté, živější barvy .

ACTIN L splňuje přísné požadavky pro aplikaci na dětské hračky, je odolný vůči plísním.

Pokud by se Vám po čase již zvolená barva podkladu nelíbila, není problém lak přetřít jiným odstínem barvy. ACTIN L je však možné přímo tónovat v široké škále odstínů. Z laku tak vznikne lazura vhodná pro interiér i exteriér např. k ošetření dřeva , střešních podhledů , plotu , altánu, pergol aj. ACTIN L lze natónovat i do krycích barev za vzniku vysoce kvalitního emailu ,barvy s ojedinělými vlastnostmi, kterou lze rovněž použít jak v interiéru tak exteriéru.

Díky svým vlastnostem ať už jako bezbarvý lak nebo natónovaná barva může ACTIN L sloužit např. jako ekonomická náhrada "obkladaček" . ACTIN L lesk nebo polomat se vyrábí v balení 1kg ( pro cca 7m2) a v balení 4,8kg ( pro cca 32m2), ACTIN L lesk nebo polomat lazura  se vyrábí v balení 1,05kg (pro cca 7m2) a v balení 5kg ( pro cca 32m2) a ACTIN L lesk nebo polomat krycí v balení 1,15kg ( pro cca 7m2) a v balení 5,5kg ( pro cca 32m2).

Všechny výrobky si můžete  objednat na kontaktním telefonu nebo na e-mailové adrese  inexstav@inexstav.cz